dijous, d’agost 06, 2009

Unes quantes reflexions sobre el concurs

imatges del tast lectura del veredicte

Ja fa 15 anys que la Cambra de Comerç de Valls i El Rebost estem organitzant el Concurs de vins i caves de la Firagost. Ja en comencen a ser uns quants! En tot aquest temps hem passat per diferents llocs: la Plaça del Blat, la cooperativa agrícola de Valls, el Museu d'Eines i Carros i els últims anys a l'Hotel Class. Els cellers participants son els que venen a la Fira i acostumen a ser els de la nostra comarca o comarques veïnes, principalment cooperatives i petits cellers que van repetint any rera any.

En tantes edicions hem observat un canvi radical en els vins que s'hi han presentat. El concurs ha coincidit amb un gir de 180º en el sector vitivinícola de les nostres terres. S'ha passat de tenir cellers desfassats i, perque no dir-ho, bruts a cellers renovats amb les últimes tecnologies, amb dipòsits d'acer inoxidable, refrigeració, higiene i sobretot amb bons enòlegs que porten les elaboracions. I això, com és evident, s'ha fet notar en la qualitat dels vins que ha pujat com l'escuma.

Els tastadors que venen a fer de jutges pel concurs són els que més han agraït la millora dels vins a puntuar. Heu de pensar que cadascún n'ha de valorar més de vint i tot i que no se'ls empassin els han de paladejar detingudament. Aprofito, per tornar-los ha agraïr que vinguessin des¡nteressadament al concurs. A aqui teniu els seus noms:

Roser Amorós - Enòloga
Toni Coca - Enòleg
Miriam Chivite - Enòloga
Carles Figueres - Enòleg
Gerard Fonts - Enòleg i professor d'enologia
Antonio Henares - Enòleg i sumiller
Martí Magriñà - Enòleg
Emili Mayo - Sumiller (finalista del concurs del millor sumiller de Catalunya)
David Ribé - Sumiller
Tere Salat - Enòloga
Agustí Sanromà - Sumiller i propietari del restaurant El Pa Torrat de Castellvei
Cèsar Torrijos - Enòleg