dimecres, de juny 01, 2011

Tast dels vins del Toni Coca

El passat dijous a la Vinoteca del Rebost es va tornar a realitzar una presentació de vins. En aquesta ocasió es va tractar d'alguns dels vins que elabora l'enòleg Toni Coca.. 

El Toni és un del enòlegs amb més projecció del panorama vitivinícola català. Assessora diversos cellers arreu de la nostra geografia, des de la terra alta fins a l’Empordà, i a més està directament implicat en dos projectes personals: el celler Coca i Fitó amb el seu germà a la DO Montsant i el celler Prior Pons amb el seu amic i sommelier Emili Mayo a la DOQ Priorat. Els vins que es van tastar son els que s’elaboren en aquests dos cellers.

Del celler Coca i Fitó http://www.cocaifito.com/ dels Guiamets al Montsant vam tastar:




Jaspi Blanc 2010 és un vi blanc jove de garnatxa blanca 60% i macabeu 40% provinents de la Terra Alta que s’ha elaborat per primer cop aquest any.  Aroma subtil però complexe: fruita blanca i tropical, floral. En boca es presenta gliceric acompanyat per una bona acides i final amb una certa amargor que li aporta la macabeu  i que el fa més llarg i afinat.





Coca Fitó rosat 2010 vi rosat molt peculiar ja que és un vi rosat de la varietat Syrah en el que un 20% ha fermentat en bóta i ha tingut una criança de cinc mesos. És un vi d’un bonic color cirera molt viu. En nas, predominen els aromes afruitats tot i no ser tan intens com acostumen a ser els vins rosats. La intensitat apareix en boca, molt aromàtic, amb cos i amb un final  golós.




Jaspi 2009 vi negre amb 6 mesos de criança elaborat amb un cupatge de garnatxa negra  i carinyena  principalment, 70%,  i amb syrah i cabernet, 30%. És un vi molt ben puntuat pel crític Robert Parker (90 punts) per la seva bona relació preu-qualitat. Nas molt net, notes de fruita per sota de les de fusta inicials. La boca és sedosa, amable, lineal i sense arestes. El vi ideal per la quotidianeitat.




Jaspi Maragda 2009 vi negre amb 12 mesos de criança de garnatxa 50%, syrah 30% i carinyena 20%. Vi balsàmic i especiat amb tocs d’anís, prunes i garriga. En boca destaca la seva elegància i frescor.

Coca Fitó 2007 vi d’una  finca privilegiada situada a Marçà, de sol calcari i granític. Porta un 50% de syrah i la resta de garnatxa negra i carinyena. De color és de color picota i força cobert. En nas és mineral, amb notes especiades i de cacau sobre un fons de fruita negra. La boca és molt fresca, recorda la sensació de llepar una juanola.Tot i comptar amb 14,5º d'alcohol, no s'aprecien degut al baix ph d'aquesta finca. Amb bona estructura i final llarg i afruitat.


Del celler Prior Pons http://www.priorpons.com/index.php?page=default de la Vilella Alta al Priorat es va tastar:


Planets  2007 vi negre amb una criança de 12 mesos amb un cupatge de carinyena 50% amb garnatxa 20%, i syrah , cabernet i merlot. Vi molt afruitat, mores, prunes i alhora mineral. En boca és voluminós, melós i amable amb un taní present però molt suau.


Prior Pons 2007  vi negre amb 12 mesos de bóta nova, amb garnatxa 40% i carinyena 45% de vinyes de 70 anys,  amb una mica de cabernet 15%.  Ha rebut moltes distincions com la de la revista Decanter que el va escollir com el tercer millor vi del Priorat i Robert Parker li va concedir 92 punts. En nas és un vi concentrat i complexe, tinta xina, mineral, fruita negra, grafit, cireres en licor... i en boca és rodó, ample i estructurat amb un taní molt sedós.

1 comentari:

Lo Jaume ha dit...

Un crack!!!! Sense cap mena de dubte una persona que els vins que toca els fa molt especials.
Una abraçada Anna!!!