divendres, d’octubre 02, 2009

Iniciació a les cerveses amb "les Clandestines"


El passat dijous 1 d'octubre vam "gaudir" de la classe magistral sobre CERVESES a càrrec del Xavier Branchart, la societat fundador de la micro-Cerveseria artesana "Les clandestins" de Montferri.

Les persones que van engegar aquest projecte (tres amics amb una llarga experiència en àmbits com l'agricultura ecològica i l'apicultura), que feia temps cervesa elaboràven per a l'autoconsum. En un moment donat, davant la bona acollida que la petita producció Cervesera tenia entre les Amistats, és dedicar van plantejar-se més seriosament. Un interessant i atractiu projecte, de forma professional, creativa, i que per damunt de tot, CERVESES ventilador ossos per a totes aquelles persones que vulguin confiar en el seu treball. Un EXCLUSIU molt producte, ja que sols s'elaboren tant 350 litres setmanals.


CERVESES Fan Ale, és a dir, d'Fermentació alta. CERVESES són d'estil anglès, cos i amb gust intensitat un Llúpols i Maltes. A més d'aquests ingredients principals, també ingredients experimentin amb altres propis de la comarca: farigola, Garrofa, mel ... Són CERVESES de baixa graduació alcohòlica, de 3,5 a 4,5%. Totes les CERVESES una fan segona Fermentació un l'Ampolla. CERVESES Són sentit pasteuritzada ni filtrar, i per sediments contenen tant els propis de la segona Fermentació.Les CERVESES que elaborin i que vam tastar són el dijous:

4 Maltes
És la més complexa i veterana de "Les clandestins". Es tracta d'una cervesa d'ambre de color ataronjat, cos amb equilibrada, i que gràcies a la combinació de maltès Llúpols i ens ofereix un Aroma de Torrat cereals, Panses dàtils i, amb una amargor i moderada persistent que és una combinació dolçor amb Suau.

4,5% d'alcohol.
Maridatge: aperitius dolços i salats, ideal per a tranquil.les conversos, és una cervesa de tarda.
Elaborada amb Maltes Pale, Crystal, Munic Blat i, amb un toc de flocs de Civada.
Amb tres cites de llúpol, que li donen una amargor moderada (23 UER), sabor i aroma.

Negra
Per als amants de la cervesa grans, entre "Les clandestins" no podia faltar una cervesa negra. La seva foscor incorporació vermelloses tonalitats, grisos i marrons. Té aromes d'un torrefactes Maltes, cafè, xocolata i regalèssia. Amb molt de cos i una elevada amargor i pel compensada persistents ràfegues potents de cereals i les lleugeres notes amanides.

4,5% d'alcohol.
Maridatge: ideal amb el marisc, els postres dolços i una llarga com copa, de tarda-nit.
Elaborada amb Maltes Pale, Xocolata, Negre, torrat d'ordi i flocs de Civada.
Amb tres cites de llúpol, que li donen una amargor elevada (37 UER), sabor i aroma.

Rossa
La més suau i refrescant de "Les clandestins". Daurada, delicats amb aromes florals que es combinen amb els gustos dels cereals i una agradable amargor.

3,5% d'alcohol.
Maridatge: Adient per als aperitius i les Carns, prenent-la a Glops generosos.
Elaborada amb malt i llúpol ecològic.
Amb cita quotes de llúpol, que li donen una amargor Suau (20 UER) i sabor.

Farigola
Amb una copa d'aquesta creació de "Les clandestins" ens als acostem gustos més característiques de la cuina Mediterrània. Ambre de color d', és una cervesa amb sorprenent, l'aroma de la Farigola de les nostres contrades combinada amb una mitja amb amargor.

4,5% d'alcohol.
Maridatge: Molt adequada per a acompanyar les amanides, els Plats de pasta i les coques amanides.
Elaborada amb Maltes Pale, Crystal, Munic Blat i, amb un toc de flocs de Civada i una mica de farigola.
Amb tres cites de llúpol, que li donen una amargor moderada (23 UER), sabor i aroma.