dissabte, d’octubre 24, 2009

PRESENTACIÓ CELLER: VIÑAS DEL VERO


El divendres 23 d'octubre es va realitzar un tast del celler "Viñas del Vero" al Rebost-Vinoteca.Aquest és un dels cellers més emblemàtics de la Denominació d'Origen Somontano amb una trajectoria de més de 20 anys. L'encarregat de dirigir i el tast i de parlar-nos sobre el passat, presetn i futur de la DO, va ser en Javier Santafé, director comercial i enòleg de la casa.

Ens va presentar els diferents projectes del celler. Per una banda està "Viñas del Vero" on s'elaboren els vins més coneguts i de més difusió. Després està el celler "Blecua" que seguint la filosofia dels Chateaux de Bordeus, s'hi elaboren vins de gran qualitat on el que prima és la marca de l'enòleg. I finalment està el celler "Secastilla"  que seguint l'estil de la Borgonya, dòna més rellevància al "terroir".  La vall de Secastilla reuneix unes condicions climàtiques i de terreny ben diferenciades. En carenes rocalloses per sobre dels 700 metres, s'han recuperat vinyes molt antigues de Garnacha. Varietat que al Somontano estava gairebé desapareguda ja que sols en aquestes zones pre-pirenaiques i amb ceps vells, dòna resultats interessants.

Els vins que es van tastar són:

Gewúrztraminer Colección pago "El Enebro". Vi blanc elaborat amb aquesta varietat d'origen alsacià. Per a extraure al màxim els seus peculiars aromes varietals, s'elabora amb el procés de maceració en fred dels raïms acavats de vermar.
Cabernet Sauvignon  Colección pago "Los Sasos ". Vi negre elaborat amb aquesta varietat que després d'una intensa maceració, i fermentació, el vi envelleix durant 10 mesos en bòtes de roure francés d'Allier.

La Miranda de Secastilla, és el vi més novedós del celler. Elaborat amb Garnacha, Syrah y Parraleta, ha envellit durant 8 mesos en bòta de roure francés. És un vi peculiar, de gran frescor i aromes afruitades. Un vi adequat per a qualsevol moment.




L'ultim, va ser el Secastilla 2005. Elaborat amb raïms de Garnacha vermats a finals d'octubre. És un vi complexe i molt diferent. De fet, és l'unic vi d'aquest estil al Somontano. De producció limitada és un vi que cal prendre seriosament.





Un altre cop, una vetllada  que ens ha acostat una mica més a conèixer la realitat vitivinícola del nostre país.