divendres, de novembre 13, 2009

Un Borgonya a la Conca?

Els borgonyes són dels vins més prestigiosos de França. Elaborats amb la varietat Pinot Noir, són vins fàcils de beure però difícils d’entendre. Son vins totalment oposats a la tendència actual de vins tan concentrats i corpulents, ja que tenen poc cos i color, però en canvi són fragants, elegants i expressius.


Aquesta introducció, no és per un vi de la DO Conca de Barberà elaborat amb Pinot Noir (que n’hi ha) sinó per un vi de l’autòctona Trepat:

VI NEGRE TREPAT 2007 CARLES ANDREU




FITXA TÈCNICA:

Celler: Carles Andreu

Zona: Conca de Barberà (Pira)

Varietats: 100% trepat. Vinyes de més de 50 anys.

Tipus de vi: negre amb 6 mesos de criança

Nota de tast: color ben bé entremig d’un vi rosat i un de negre. Nas fragant de fruites vermelles confitades i espècies. En boca és fresc, molt compensat i agradable de prendre.

Llavors direu a que ve tot això de la Borgonya? Doncs a que és un vi del mateix estil. Color discret, molt personal i vinculat a la varietat, al terreny i sobretot a una família que s’apassiona amb la feina ben feta i els productes de la terra. Un vi únic que no es pot deixar passar per alt.