dimecres, de juny 30, 2010

Un vi personal

 L’Oriol Pérez de Tudela és un vallenc inquiet que des del seu projecte de “VI A PUNT” ja ens te acostumats a la innovació en formats i en la recerca de qualitat. El seu lema és: “perquè el vi sigui a taula cada dia” i per això ha buscat pels diferents cellers de la província fins a trobar uns vins amb tipicitat de la DO i els ha embotellat en el novedós i pràctic envàs  “bag-in-box”. Són un blanc de la Terra Alta SINE, un negre del Montsant QUA  i un rosat de Tarragona NON.

Ara que aquest projecte ja està ben encarrilat, l’Oriol ha endegat un nou propòsit més personal, fer vi d’una finca familiar. L’ intenció és elaborar un vi carregat d’emoció que dignifiqui una terra treballada directament i buscar l’expressió de la varietat, de l’entorn i de la persona. La finca és el “camí de la font” situada en una plana a la part alta del terme de Vilabella a la ribera dreta del Gaià. És una finca de terreny argilós plantada amb macabeus de més de 60 anys.

Es va collir el 8 de setembre en caixes, es va premsar sense derrapar i se n’obtingueren els 800l de most que han donat lloc a les 480 ampolles de la primera collita d’aquest vi. Després de la fermentació es van fer diferents remontatges de les lies en els mateixos dipòsits d’inoxidable i s’acaba d’embotellar aquest mes de maig.

Celler: Vinyes del Tiet Pere
Zona: Vilabella, Marges del Gaià.
Varietats: 100% macabeu vinyes 60 anys.
Tipus de vi: vi blanc jove.
Nota de tast: de color groc palla amb bonics reflexes daurats,  en nas es presenta molt net amb aromes de poma i de cítrics amb unes notes molt marcades de llevats i pa torrat. En boca és melós i dens degut al treball amb les lies, amb un postgust llarg i agradable. És un vi diferent als clàssics macabeus de la zona, més lleugers i neutres. Ideal per acompanyar plats amb poc greix  i un bon component àcid com podrien ser un gaspatxo,  carpaccio de fumats i com a maridatge de la terra, coca de recapta. Cal servir-lo ben fresquet.

1 comentari:

Alex Duran ha dit...

bon paiu l'Oriol!!

realment és un projecte molt atractiu i recorregut!