dimarts, de desembre 14, 2010

Segon Taller de Gintònics

Degut a la bona acceptació del primer taller de gintònics, el passat divendres es va repetir l’experiència amb els mateixos sommeliers, el Xavi Nolla i jo mateixa però amb diferents assistents. En aquesta ocasió es  va tornar a tastar primer per separat diverses tòniques, ginebres i botànics i després es van arribar a preparar més d’una dotzena de gintònics  diferents. D’aquesta manera es va poder tastar quines eren les millors combinacions per a cada ginebra i com a vegades es pot espatllar la mescla si un dels components no lliga amb els altres.


Les ginebres tastades van ser: Larios, la més bàsica, seguida per les prèmium o de categoria superior: Hendrick’s, nº209, Bombasa, G’vine, Gin London nº1 i la catalana Gin Mare. Totes força peculiars i amb diferents característiques segons el seu origen, nombre de destil·lacions i botànics.




El mon de les tòniques també és molt variat, i en aquesta ocasió es va tastar: Schweppes, Boylan, Fentimans, 1724, Fever tree, Q-tònic i Abbondio de les quals l’únic tret coincident és la presència de la quinina.


També es van poder olorar diferents botànics utilitzats en l’elaboració de les ginebres i que alhora poden ser un ingredient més dels gintònics: llimona, llima, aranja, polpa d’aranja, taronja, cogombre,ginebrons, cardamom i pebre de Jamaica.


El taller va resultar molt didàctic i per votació popular, les combinacions més exitoses van resultar ser:

  • Mombasa + Fentimans + pell d’aranja
  • Gin London + Fever tree + pell de llima i llimona
  • Nº209 + Boylan + pell de llima
  • Hendrick’s + Fever tree + cogombre i pebre de Jamaica
  • G’vine + Boylan + pell de llima
  • Gin Mare + Schweppes + pell de llima + pebre de Jamaica

Passat festes, es tornaran a organitzar més tallers d’aquest estil. De ben segur un altre de gintònics i un altre de whiskys de malta. A tothom qui estigui interessat només cal que vagi consultant l’agenda d’activitats en aquest blog.