L'activitat va ser organitzada per l’Institut Català del Suro i La Cuina de l’Empordanet amb la col·laboració de Vins i Licors Grau i l’Associació Catalana de Sommeliers
Palafrugell, dijous 24 de febrer del 2011. – L’Institut Català del Suro va participar ahir dimecres dia 23 de 13 a 14 hores a l’Aula Taller Ateneu 1, amb un taller Show Cooking, “Suro i Maridatges”, i ho va fer amb la col·laboració de Vins i Licors Grau , La Cuina de l’Empordanet i l’Associació Catalana de Sommeliers.
El taller va consistir en mostrar la interrelació del tap de suro amb les diferents begudes i aliments que apareixen en un àpat, buscant la innovació i la sorpresa, i la interacció dels assistents. El menú va constar de cinc tipus de begudes tapades amb diferents tipus de tap de suro i que van des de l’aperitiu a la sobretaula, maridades amb plats típics d’una dieta mediterrània.
L’estructura de l’acte es va dividir en 5 blocs en els quals Ivan Fernández, tècnic de l’ICSuro comentava el perquè del tipus de tap en cada beguda i les propietats d’aquest, el sommelier explicava les característiques de la beguda i el cuiner preparava un maridatge adient a cada producte. Al mateix temps, el públic degustava tant la beguda com el menjar.
Els participants i els maridatges han estat els següents:
Aperitiu: vi blanc Petit Caus Blanc amb tap de suro colmatat, amb el sommelier Xavi Ayala de l’Associació Catalana de Sommeliers. Coca de Recapte amb bacallà i poma amb el cuiner Lluís Ferrés de l’Hotel Aiguablava.
Entrant/ primer: vi blanc Marquès de Gelida 2009 amb tap 1+1 (cos aglomerat amb 2 discs de suro natural a cada extrem), amb el sommelier Josep Mª Cuadrat del Restaurant La Gamba. Caneló de peix i verdures amb salsa d’oriços realitzat pel cuiner Joan Cuadrat del Restaurant La Gamba.
Segon: vi negre Eccomi 2008 amb tap de suro natural i presentat pel sommelier Jaume Font de l’Hotel Sa Punta. Cruixent de peu de porc farcit de confit d’ànec, a càrrec de Josep Font de l’Hotel Sa Punta.
Postre: cava Huguet Brut amb tap de cava ( cos aglomerat i dos discos de suro natural en contacte amb el cava), amb la sommelier Anna Casabona de l’Associació Catalana de Sommeliers. Mousse de xocolata amarga amb cítrics i gelea de cava amb el cuiner Blai Florensa de l’Hotel Mas de Torrent.
Digestiu: ginebra Hendrick’s amb tap capçat (suro natural amb extrem de fusta) , amb la qual el sommelier Jordi Grau de Vins i Licors Grau va realitzar un gintònic amb pètals de rosa i el cuiner Pere Bahí del Restaurant La Xicra va maridar amb una gelea de llimona dolça.
L’objectiu del taller va ser que el públic conegués els diferents tipus de tap de suro que hi ha al mercat, així com la seva funcionalitat a cada tipus de beguda. Tanmateix, també promocionar la cuina mediterrània i els seus productes.
Així mateix, l’ICSuro també va participar durant els quatre dies del Fòrum Gastronòmic Girona 2011 amb un estand informatiu dins l’espai “Mercat del Vi”, i ho va fer de manera conjunta amb RETECORK (Xarxa Europea de Territoris Surers).
Font: Ariadna Ros, responsable comunicació de l'Institut Català del Suro
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada