divendres, de novembre 11, 2011

III Master Class Whiskys de Malta


El passat dimecres 9 de novembre  es va realitzar una Master Class sobre whiskys a la Vinoteca del Rebost. La xerrada va anar a càrrec de la Susan Colville, Regional Brand Ambassador de Wemys Malts, que va venir expressament des d’Escòcia només aquesta setmana per a donar a conèixer els seus whiskys ens uns pocs punts de Catalunya i entre ells a Valls.


Aquest tast  dirigit va ser una oportunitat única per endinsar-se al món del whisky i aprendre de la mà d'una autèntica professional del sector, de fet, la Susan va ser la guanyadora de l’últim premi de Young Whisky Ambassedour of 2011 que premia als millors experts a nivell internacional. 


Wemyss Malts és  una embotelladora independent de Blended Malt Scotch Whisky que es dedica a buscar els millors maltes de les diferents destil·leries d’Escòcia per a mesclar-los i obtenir whiskys molt especials.  

A Escòcia ens podem trobar tres tipus de whiskys que no s’han de confondre entre si. Per una banda estarien els “Blended Scotch Whisky”  que son barreja de whiskys de malta i de gra i que s’acostumen a  beure combinats amb altres begudes (JB, Ballantine’s...). Després tenim el “Single Malt Scotch Whisky” que son maltes provinent d’una sola destileria (The Macallan, Glenrothes...) i finalment tenim els “Blended Malt Scotch Whisky” que son maltes provinents de diverses destil.leries (Wemyss, Michel Couvreur...).

Es va tastar una selecció d’interessants whiskys tot acabant amb un gintònic:



    Speyside "Smooth Gentleman" 8 anys: obtingut a partir dels whiskys de 16 destil·leries de la zona de Speyside i com indica el seu nom és molt suau i elegant, amb aromes afruitats i florals.




    2. Highland "Spice King" 8 anys: amb una meitat provinent de la mescla de 15 destil·leries de la zona de Highlands més una meitat provinent de la destil·leria Talisker de la illa d’Skye. S’anomena Spice King precisament per les seves aromes especiades amb uns tocs salins i de turba. 
     








3. Islay "Peat Chimney" 8 anys: una meitat prové de destil·leries d’Islay mentres que la resta de la barreja és originaria de Highlands per a suavitzar el whisky i evitar que les aromes de turba (peat) predominin massa. 

5. Gin Darnley´s View amb tònica Thomas Henry. Aquesta ginebra s’elabora a Londres i destaca per la seva finor i aromes florals i cítriques. Per a la seva elaboració passa per quatre destil.lacions en continu i una cinquena en alambic després d’haber macerat durant dos dies els sis diferents botànics: ginebrons, coriandre, pell de llimona, flor de saüc, angelica i arrel de lliri.