dijous, de setembre 13, 2012

Maridatge musical



El passat dimecres 12 de setembre dins del cicle LA PARRA, activitats de petit format que organitza l'Institut d'Estudis Vallencs, es va acollir una sessió de Maridatge musical al Pati de San Roc de Valls. Per a realitzar-lo van comptar  amb la presencia de l’Anna Casabona, enòloga i sommelier de l’establiment La Vinoteca del Rebost i del Pere Vegas, jove pianista vallenc.



Els maridatges entre vins i menjars son activitats que s’organitzen freqüentment en diferents àmbits, però en aquest tast no es buscava si el vi blanc lliga bé amb el peix o amb la carn, sinó que es buscava quina era la melodia que millor acompanya cada copa.

Els vins escollits per aquest tast tan especial eren els vins de la Denominació d’Origen Tarragona que van ser premiats en el concurs que organitza el seu Consell Regulador així com en el concurs de vins i caves de la Firagost. Van ser els següents:

Ipsis Blanc Flor 2011, vi blanc jove de Vins Padró
Adernats rosat 2011, vi rosat de la Vinícola de Nulles
Rombes d’Arlequí 2009, vi negre criança del Celler Mas Vicenç
CRYO, vi escumós elaborat amb sumoll de la Cooperativa de Rodonyà
Vi del Vent 2011, vi dolç natural del Celler Mas Vicenç
AVREO dolç, vi de licor del Celler De MULLER

El pianista, Pere Vegas, va ser l’encarregat de tocar en directe les diferents melodies a maridar que van delectar a tots els assistents. En el repertori hi havia des de clàssics com el Clar de lluna de Beethoven,  a temes més moderns com el Llença’t de Lax’n Busto, Paraules d’amor de Joan Manel Serrat, Summer time de George Gershwin, Je t’aime…moi non plus de Serge Gainsbourg entre d’altres.


Tots els assistents van estar d’acord en que va ser una experiència molt innovadora. Una manera diferent de gaudir dels bons vins que s’elaboren a les nostres comarques.