dijous, de gener 07, 2010

Els vins de Masmolets

Acaba de sortir al mercat el primer vi elaborat a Masmolets. Els responsables del celler son l’Elisa Ribé com a propietària i enòloga i el seu germà David com a representant comercial.

La tradició vitícola de la família Ribé es remunta almenys a quatre generacions. Des del seu assentament a Masmolets es van dedicar a la viticultura i a l’elaboració de vi per a consum propi i venta a l’engròs. Els Ribé també eren molt coneguts en el món vitícola perquè eren els fabricants de les famoses ensulfatadores LENURB que avui en dia només podem trobar en museus com el d’Eines i Carros de Picamoixons o en el Museo del Vino de Lanzarote. La família va elaborar vi fins a la dècada dels 80s quan l’avi Daniel Ribé ho va haver de deixar per motius de salut. Des d’aquell moment, els raïms produïts en les 12 ha de vinya es venien a la cooperativa de Fontscaldes.

L’Elisa, després d’haver cursat els estudis d’enologia es va animar a reprendre l’activitat que havia viscut tan d’aprop des de petita. Va modernitzar les instal•lacions de l’antic celler de la casa pairal i aquest setembre han entrat la primera collita. Els vins que estan elaborant son un blanc que tot just ha sortit al mercat, un rosat elaborat 100% amb ull de llebre a sortirà pròximament i un negre d’ull de llebre amb algo de Syrah que al ser un mitja criança el trauran a partir del mes de març.

És de destacar que les vinyes, a part de ser de propietat, són una part terreny de llicorella i que tots els ceps són de varietats tradicionals de la zona: parellades de més de 30 anys i macabeu i cartoixà (xarel•lo) en blancs i ull de llebre en negres.



BELLA BLANC 2009

Celler: Mas Bella

Zona: Masmolets, DO Tarragona

Varietats: Macabeu i Parellada

Tipus de vi: blanc jove

Nota de tast: groc pàl•lid i lluent. Nas afruitat amb fruita blanca fresca, principalment poma del macabeu i amb notes florals de la parellada que li aporta complexitat. En boca és molt fresc i de pas lleuger. Molt apte per a vi d’aperitiu i per a acompanyar peix i marisc.

Un jove projecte que ens augura una evolució que no ens deixarà indiferents.