dimecres, de gener 27, 2010

Clot de les Eres

Barberà de la Conca es caracteritza per ser una població pionera en el mon vinícola. A l’any 1984 s’hi va constituir la primera Societat Agrícola de Catalunya i de l’Estat i uns quant anys més tard, el 2007, aprofitant les instal•lacions en desús del celler cooperatiu s’hi va materialitzar el primer Viver d’Empreses Vitivinícoles de l’Estat. Aquest Viver està destinat a persones emprenedores que volen elaborar els seus vins sense elevades despeses inicials ja que les instal•lacions compten amb tota la maquinària i espais necessaris així com de l’assessorament burocràtic.

Actualment hi ha 5 empreses que s’hi acullen. Entre elles hi destaca el celler Virol des de la verema del 2008, fruit de l’amistat entre Roger Grimau viticultor de Cabra i Carles Figueras enòleg vallenc que compagina la seva feina al Parc Tecnològic del Vi a Falset amb aquest projecte. Les vinyes són pròpies i es situen als termes de l’Espluga i de Cabra dins de la DO Conca de Barberà. Les varietats plantades des de fa uns 10 anys son merlot, cabernet, chardonnay i parellada amb les que elaboren els seus diferents vins. La passada collita sols van fer un vi jove que ha guanyat diferents premis al concursos de vins de la Firagost i de la DO Conca de Barberà. Seguint el seu esperit inquiet, aquest any tenen previst treure al mercat també un blanc jove i un chardonnay amb criança i estan preparant un vi negre de merlot i cabernet sauvignon que no sortirà fins l’any que ve.

CLOT DE LES ERES 2008

Celler: Virol

Zona: DO Conca de Barberà

Varietats: Merlot 85 %, Cabernet Sauvignon 15%

Tipus de vi: jove

Nota de tast: Color violaci intens amb aromes de fruites vermelles, pruna, regalèssia... Bona entrada en boca, intens i persistent, molt estructurat amb un final llarg i elegant. A diferència d’altres vins joves que s’han de consumir relativament ràpid, aquest vi millora amb els mesos degut a seu alt contingut en tanins que es van afinant a l’ampolla. De fet ara és el moment òptim per a beure l’anyada 2008.