dissabte, de març 20, 2010

Tast del celler Mas Foraster a la Vinoteca del Rebost

El passat dijous 18 de març, el Ricard Sebastià va presentar els seus vins al Rebost-Vinoteca dins de les activitats que es realitzen periòdicament a l’establiment vallenc.









“Mas Foraster” és un dels cellers més representatius de la DO Conca de Barberà. Pertany a una família d’una llarga trajectòria viticultora que conrea la vinya des de fa més de 150 anys i que des de l’any 1998 elaboren els seus vins únicament a partir dels raïms que cultiven. La seva filosofia és cercar la màxima expressió que dóna la terra; vins amb caràcter i profund aroma mediterrani sense perdre la frescor. Per aconseguir-ho, utilitzen una agricultura integrada amb el medi natural sense augmentar la producció per cep i realitzant un intens treball de vinya.

La finca consta d’un total de 29 h. situades als vessants assolellats de la Conca de Barberà, a 370 m. d’altitud, amb un elevat contrast tèrmic entre el dia i la nit, propi del clima continental-mediterrani, que aporta personalitat als vins juntament amb el tipus de sòls, arenosos amb molta pedra superficial de pissarra.

Els primers vins que es van tastar van ser les dues primeres anyades del Josep Foraster Blanc, la 2008 que és la que es troba actualment al mercat i la 2009 que tot just feia un dia que estava embotellada. Tot i tractar-se del mateix vi, les dues ampolles presentaven característiques ben diferenciades degut a que la del 2008 tenia més percentatge de chardonnay i a la positiva evolució que ha sofert durant l’any. La 2009 presentava aromes molt més cítrics, d’herba fresca i fruita tropical i en boca l’acidesa encara es troba massa present mentre que en la del 2008 el vi està tot ell més harmònic i coplexe.
El següent vi va ser el Josep Foraster Jove 2009, un vi elaborat bàsicament amb ull de llebre amb una petita aportació de cabernet sauvignon i shyrà on cal destacar l’intens aroma que ofereix amb molta fruita vermella com mores i maduixes. En boca és llaminer tal i com s’espera en nas.

Es va seguir amb el tast en primícia del Josep Foraster Trepat. Un vi negre que encara no estarà al mercat fins el juny ja que encara està en bóta. És un vi que va sorprendre molt gratament a tots els assistents per la seva originalitat i elegància.

A continuació es van tastar les anyades 2005 i 2006 del Josep Foraster criança. Com en el cas del blanc, es van tornar a trobar força diferencies entre els dos. El 2005, amb un 60% de cabernet i un 40% d’ull de llebre, s’hi troba un caràcter més balsàmic i notes típiques de la varietat mentre que en boca es un vi molt equilibrat en el seu moment òptim de consum. En canvi el 2006 amb un 40% de cabernet m un 30% d’ull de llebre i un 30% de shyrà, és un vi més mediterrani, més golós tant en nas com en boca tot i que encara necessita uns mesos d’ampolla per a suavitzar els tanins.

Finalment es va tastar el Josep Foraster Selecció 2005, un vi elaborat bàsicament amb el cabernet sauvignon més antic de la conca amb vinyes de 21 anys que no produeixen més de 800g per cep. Té una criança de 18 mesos en barriques noves de roure francès. És un vi molt complexe i elegant. Te un nas intens amb notes de fruita negra madura, especies, vainilla y en boca presenta una bona estructura acompanyada per una frescor que equilibra el conjunt sense que es percebin els 14,2 graus d’alcohol que te el vi. Sens dubte un dels grans vins de la Conca.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Segur que em vaig perdre un bon tast