Alambic |
En el seu inici va sortir al mercat amb una ginebra i principalment amb els diferents licors de fruites “xupitos” que en aquella època estaven tan de moda però elaborats de forma natural i buscant la qualitat de la matèria prima i del producte. De fet, fruit d’aquesta manera de treballar, el D.R.A.P. de la Generalitat de Catalunya els va concedir pel seu Licor d’Avellana la Denominació Comarcal de Productes Alimentaris, distinció que s’atorga a productes típics de una comarca que s’elaboren de forma natural i tradicional.
Empesos pel seu esperit emprenedor, l’any 2001 va recuperar una formula vallenca de l’Anís del Pagès, i el 2004 una formula d’ Ulldecona de Licor de Café. Finalment a partir del 2007 van incorporar una nova marca LA FASSINA amb un destil·lat de brisa del raïm “orujo” i amb un licor d’herbes. Una “Fassina” és un nom tradicional en català per a una destil·leria que s’escau perfectament amb la filosofia de Licors Eliseu Vilà.
Celler: Licors Eliseu Vilà, SL
Zona: Figuerola del Camp.
Tipus de licor: licor d’herbes de 30º
Elaboració: maceració de les herbes en alcohol amb posterior destil.lació i afegit de sucre.
Ingredients: Aigua desionitzada, destil·lat alcohòlic d’herbes (menta, te de roca, te negre, camamilla, maria Lluïsa, matafaluga, flor de taronger, regalèssia, taronja, …) i sucre
Nota de tast: de color groc daurat en nas predominen les notes anisades sobre un fons més complexe donat per la maceració de les diferents herbes en l’alcohol. De fet per a les pròximes destil·lacions te previst de posar-hi menys matafaluga per a que tinguin més pes les altres herbes. En boca té una entrada molt agradable, aromàtica i moderadament dolça. És un licor per a beure ben fred com a digestiu després de les menjades sol o acompanyat de cafè.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada