dijous, de setembre 23, 2010

La seducció de la terra

Vista general del celler i l'enòleg Enric Vives
La Vinícola de Nulles és una cooperativa de l’Alt Camp amb una llarga trajectòria, més de 90 veremes. Tot i així, no s’ha quedat enrere i és un celler cooperatiu que cal destacar pel seu dinamisme i bon fer. L'edifici va ser dissenyat a principis del segle XX  pel conegut arquitecte vallenc Cèsar Martinell i s’hi han anat  incorporant la maquinaria i els equipaments necessaris per a elaborar vins de qualitat amb les tecnologies d’avui dia.  
Entre tots el socis es cultiven unes 400 hectàrees que son supervisades pels tècnics de la vinícola. Tenen clar que el vi no es comença al celler sinó al camp i es per això que han donat màxima prioritat a l’implicació dels viticultors i defensen que ser un celler cooperatiu és més un avantatge que  una limitació. La seva filosofia és crear riquesa per la gent que viu de treballar la terra i alhora elaborar productes de qualitat que dignifiquin aquest estil de vida.
Al celler es vinifica tot tipus de vi: blancs i negres joves, blancs i negres amb criança, rosats  i caves que poc a poc van assolint quotes de mercat important tan a nivell nacional com internacional així com el reconeixement amb diferents premis en concursos com el de la Denominació d’Origen Tarragona, Firagost,Concours Mondial de Bruxelles i bones puntuacions en guies de vins.

ADERNATS SEDUCCIÓ 09
Celler: Vinícola de Nulles
Zona: Alt Camp. DO Tarragona.
Tipus de vi: blanc jove
Varietats: 35% Moscatell, 30% Chardonnay, 20% Xarel·lo, 15 % Parellada
Nota de tast: color groc pàl·lid, net i brillant. En nas  presenta un intens aroma afruitat amb notes  préssec, pinya,  plàtan i les típiques del moscatell a raïm i floral. En boca es fresc i molt agradable, de pas llaminer i força persistent. Ideal per a gaudir tot sol com a  aperitiu o per acompanyar plats de peix amb certa consistència com el bacallà ja que la frescor i l’intens aroma d’aquest vi no es queda enrere.

Aquest any ha guanyat el primer premi en els concursos de la DO Tarragona i de la Firagost i alhora ha estrenat imatge amb una etiqueta nova que li dona un aire més modern i desenfadat tal i com és aquest vi.