dilluns, de desembre 19, 2011

CABRA AL QUADRAT


El passat divendres 2 de desembre, la Vinoteca del Rebost va oferir la última activitat d’aquest any.  En aquesta ocasió es va tractar d’una presentació maridatge de dos productors de l’Alt Camp. Per una banda dels vins del celler Mas Vicenç de Cabra del Camp i per l’altra banda de la formatgeria artesana de Mont-ral que elabora amb llet de cabra.

Mas Vicenç és un celler amb una consolidada trajectòria en l’elaboració de vins i en activitats enoturístiques a la nostra comarca. Però ara ha començat una nova etapa o una re-evolució de la tradició Vinícola com li agrada anomenar-la al seu enòleg Vicenç Ferré. Per l’ocasió va presentar el nou vi “El Terrat 2011” un vi blanc jove elaborat amb macabeu i muscat amb una etiqueta molt atractiva i innovadora. També es van tastar tota la seva gamma de vins: negre jove, blanc criança, negre criança i el seu vi dolç “vi del vent” que també va estrenar etiqueta a la última edició de la fira del vent el passat octubre.  Pròximament, tots els vins canviaran la seva imatge a mida que vagin sortint les noves anyades al mercat.


El boc de Mont-ral és una formatgeria artesana on la vallenca Raquel Reche elabora els seus formatges de forma artesana, fins a quinze tipus diferents que vol anar augmentant.  També a partir del mes de gener oferirà visites  a les seves noves instal·lacions al poble de Mont-ral. De la mà de la Raques es van poden degustar alguns dels formatges que elabora: Formatge de tovalló, Garrotxa semisec,  Garrotxa al pebre, Formatge curat a l'oli i el Formatge molt vell. 

Tots els assistent van provar cada vi amb tots els formatges per a decidir quins lligaven millor. Sens dubte va resultar una experiència molt  interessant on  es van poder trencar alguns tòpics com el de que el vi negre és el millor maridatge per a qualsevol formatge.


1 comentari:

Jose ha dit...

Divino vino!!! Fresco natural tal cual sale de la fermentación. Sin otros aditamentos ni tratamientos.Un Saludo.