divendres, de desembre 02, 2011

Tast de Caves DuranEl passat divendres 25 de novembre  es va realitzar una nova presentació de caves a la Vinoteca del Rebost. La xerrada va anar a càrrec del Ricàrd Tenorio, sommelier de les caves Duran de  Castellví de Rosanes al Penedés. Aquest tast  dirigit va ser una bona oportunitat per endinsar-se al món dels caves de qualitat i aprendre de la mà d'un  professional del sector tot passant una bona estona.


Caves Duran és el projecte del jove Ramon Canals que formant part d’una nissaga de cavistes del Penedés, caves Canals i Canals, va decidir encetar una nova etapa amb l’elaboració d’uns caves únics que només es poden trobar en les millor tendes especialitzades i restaurants.  La seva filosofia és crear exclusivament caves d'anyada Gran Reserva d'alta gamma, de cupatges innovadors i moderns, amb vinyes situades al terroir del Penedès.

Es va tastar tota la seva gamma més el buc insígnia de la cava Canals i Canals:

Ramon Canals i Canals reserva limitada: Macabeu, xarel.lo i parellada amb 36 mesos de criança. Un cava molt clàssic aromàticament, subtil i amb notes a pa torrat. En boca és molt sec i ben estructurat.

Gran Reserva brut 2007, Xarel.lo, macabeu, chardonnay i pinot noir amb més de 36 mesos de criança. Molt intens i afruitat, degut a l'aportació del pinot. Trobem aromes de fruita amb os i vermella. En boca és molt agradable, de pas afruitat i cremós amb final llarg.

Gran Reserva 2006, Xarel.lo , Macabeu i chardonnay amb una criança de mes de 36 mesos. D'aromes més suaus que el seu germà brut nature però amb una boca més voluminosa i viva.

Rosé Gran Reserva 2007 Brut , Pinot noir i trepat amb 42 mesos de criança. Probablement és el cava rosat amb més criança del Penedès. De color rosat molt viu, nas fragant i afruitat, en boca és dens i amb un toc vinós.

5V Grnqa Reserva Barrica 2007 Brut, Xarel.lo, macabeu, chardonnay i pinot noir criat parcialment en bota. En nas és molt aromàtic i complexe amb notes de pastisseria, gerds, flors, regalèssia...no acabariem. En boca presenta una estructura de bombolla molt cremosa i amb un pas i final sabrosos.