dijous, de febrer 04, 2010

Josep Foraster

A Montblanc s’hi troba un dels Cellers més representatius de la DO Conca de Barberà, el Celler “Mas Foraster” que pertany a una família d’una llarga trajectòria viticultora. La família Foraster, conrea la vinya des de fa més de 150 anys i des de l’any 1998 elaboren els seus reconeguts vins únicament a partir dels raïms que cultiven. La seva filosofia és cercar la màxima expressió que dóna la terra; vins amb caràcter i profund aroma mediterrani. Per aconseguir-ho, utilitzen una agricultura integrada amb el medi natural i tenen el compromís de no augmentar mai la producció per cep. D’aquesta manera, els seus vins sempre seran de producció limitada.

La finca consta d’un total de 29 h. situades als vessants assolellats de la Conca de Barberà, a 370 m. d’altitud, amb un elevat contrast tèrmic entre el dia i la nit, propi del clima continental-mediterrani, que aporta personalitat als vins juntament amb el tipus de sòls, arenosos amb molta pedra superficial de pissarra.

Els seus vins negres són el resultat d’una acurada elaboració amb dues varietats: Cabernet Sauvignon, i Ull de Llebre, principalment. I des del 2007 elaboren el seu primer vi blanc procedent de les vinyes de Garnatxa Blanca (reintroduida a la zona el 2001), Macabeu (vinyes de més de 40 anys) i Chardonnay. Per a vinificar-lo, realitzen una maceració pel•licular durant 48 hores. El 50% del vi fermenta en bótes noves de roure francès de 300 litres on fa una criança de 5 mesos amb dos battonages setmanals. L’altre 50% del vi fermenta en dipòsits d’acer inoxidable.

JOSEP FORASTER BLANC SELECCIÓ 2008

Celler: Mas Foraster

Zona: DO Conca de Barberà

Varietats: 40% Garnatxa Blanca, 30% Macabeu, 30% Chardonnay

Tipus de vi: blanc amb criança

Nota de tast: Atractiu color groc palla amb reflexes daurats. Nas intens amb aromes de fruites tropicals i cítriques que destaquen per sobre de les notes de fusta. En boca és molt equilibrat i untuós sense fer-se pesat degut al seu final fresc. Ideal per acompanyar plats amb certa consistència com arrossos, formatges cremosos o calderetes de peix.