dilluns, d’abril 26, 2010

Mas Vicenç blanc dolç

Al terme municipal de Cabra del Camp, hi trobem el Celler Mas Vicenç. Una masia on durant 4 generacions els Ferré s'han dedicat al cultiu de la vinya. Tot i que com a celler te una història recent, vinifica des de la collita 2005, ha aconseguit ser un referent dins de la DO Tarragona. Les vinyes les tenen localitzades a la pendent de la serralada de Miramar, limitant amb la Conca de Barberà i marcades pel clima mediterrani de pluges escasses i molta insolació. El jove enòleg Vicenç Ferré és el responsable de l’elaboració dels diferents vins: un blanc jove, un chardonnay criança, un blanc dolç i dos negres d'ull de llebre i cabernet, un de criança i l'altre de mitja criança.


El vi del vent es va crear especialment per la 1ª edició de la fira del vent del Pla de Santa Maria, d’aquí el seu nom. Aquest és un vi dolç natural elaborat totalment amb muscat de frontignan també conegut com a moscatell de gra petit. El raïm es cull a finals d'agost de manera que maduri força sense arribar a una sobremaduració. D'aquesta manera s'aconsegueix un bon  contingut en sucres al raïm sense perdre acidesa.  Pe r a obtenir un vi naturalment dolç, es para la fermentació alcohòlica abans de que els llevats consumeixin tot el sucre provinent del most. I per a poder-lo presentar per la fira, es clarifica  i  estabilitza abans del 17 d’octubre conservant  tots els seus aromes de joventut.
 
Celler: Mas Vicenç
Zona: Cabra DO Tarragona
Varietats: 100 % Moscatell de gra petit
Tipus de vi: dolç
Nº ampolles: 4800 ampolles de 50 cls
Nota de tast Color groc pàl·lid, molt nítid i brillant. En nas, és molt aromàtic, amb notes de raïm moscatell acabat de collir, fruita tropical i préssecs almívar. En boca, tornen a  aparèixer els aromes amb intensitat i alhora  presenta un equilibri perfecte entre la seva lleugera dolçor i la seva fresca acidesa, resultant un producte molt agradable, fresc i golós. Es ideal per aperitius o també per acompanyar dolços de pastisseria servit ben fresc.
Preu: 6,00€ (5,70€ fins el 15 de maig)