dimarts, d’abril 06, 2010

MÉS NOVETATS A LA CONCA


Carlania és un petit celler de la Coca que va començar la seva activitat l’any 2007. Primer formant part del Celler de Viveristes de Barberà de la Conca i des d’aquesta última campanya des de les seves pròpies instal·lacions a la partida de Les Eres, al mateix poble de Barberà de la Conca.
Darrera d’aquest projecte hi trobem al Jordi Mirò i a la Sílvia Gomà-Camps. Dos apassionats per la viticultura i el vi amb una filosofia ben clara, apostar per la varietat autòctona de la Conca, el trepat, i portar les seves vinyes de la manera més respectuosa amb el medi i la qualitat.. Les seves finques estan certificades i reconegudes per al CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica). Tot i les dificultats que comporta, tant a nivell burocràtic com de treball a la vinya, fan una viticultura ecològica.
Els vins que tenien al mercat fins ara eren un blanc, elaborat amb macabeu i trepat, un rosat 100% trepat i un negre amb mitja criança de merlot, ull de llebre i trepat. Aquests dies acaben de treure la ultima novetat, un criança de Merlot i trepat.
Totes les finques són pròpies i la majoria es troben al terme municipal de Barberà de la Conca. Són 5 finques amb total de 9 hectàrees situades entre 400 i 500 metres d’altitud. La de Merlot “Els Plans” es troba a 510 m en una zona de sòl molt pobre i amb una pluviometria molt baixa. La textura del terrer és franca gravosa amb molts rodolins i pedruscall. Condicions que confereixen a les vinyes de Merlot uns fruits d’alta graduació alcohòlica i de pell i llavors amb una maduració òptima. La finca de trepat “els Corrals” es troba a 410 m, amb sòl de textura franco-arenosa. Està situada a la part més baixa del terme de Barberà i a tocar del riu Anguera. És una vinya vella amb ceps de més de 50anys.

CARLANIA NEGRE Merlot-Trepat 07



Celler: Carlania


Zona: Barberà. DO Conca de Barberà


Varietats: 65% merlot i un 35% de trepat


Tipus de vi: negre amb 12 mesos de criança


Nota de tast: vi negre cobert i fragant amb aromes florals, de fruita vermella i tocs de fusta. En boca, es d’entrada agradable i fàcil amb un bon equilibri aportat per la corpulència de la merlot i la frescor del trepat. Final llarg i personal.