Parés Baltà estan cultivant les vinyes de forma ecològica des de 1790, i a partir de la collita 2004, els vins estan certificats com ecològics. Fins i tot tenen les seves ovelles per l’adobat, així com abelles per assegurar la pol•linització i la transmissió de la influència de tot l’entorn mediterrani als raïms. La família té en propietat les 5 finques a partir de les quals elaboren tots els seus vins. Són vinyes des de 170 fins a 750 metres d’altitud cadascuna amb diferents tipus de terreny, microclima i varietats que els hi confereixen la seva personalitat.
A la zona de Pontons, a l’Alt Penedès a 616 m d’alçada sobre el nivell del mar hi tenen la finca “El Subal”. És una vinya de garnatxa relativament jove, 7anys, amb la que volen recuperar aquesta varietat autòctona també del Penedès. A diferència d’altres garnatxes plantades en regions més càlides marcades pel clima mediterrani, en aquesta hi trobem l’empremta fresca i golosa de la zona.
INDIGENA 2008
Celler: Parés Baltà
Zona: Pontons, DO Penedès
Varietats: 100% garnatxa negra
Tipus de vi: negre amb 5mesos de criança en roure francès.
Nota de tast: d’intens color i aroma, amb notes de pastís de gerds i maduixes de bosc que el fan molt golós en nas, amb un fons de garriga i torrats que li donen complexitat. En boca és molt fresc i de pas lleuger i llaminer. Un vi ideal per a l’estiu ja que es recomanable servir-lo fresquet i és de maridatge molt versàtil.
4 comentaris:
Desprès de tastar aquesta garnatxa jove, he de donar la raó el Jordi Alcover. Per tastar alguns cabernets i merlots em quedo amb una garnatxa com aquesta que és molt agradable.
Me n'alegro que t'hagi agradat. És un vi fàcil per a qualsevol moment i sense caure en els típics cabernets.
Es un placer leer su idioma (y lo entiendo tán bien cuando se parla de ampollas de vi, varietats e descriptions degustativas). Ojala tendré ocasión de regresar, alguna vez, a visitar Montsant e Priorat e altres comarcs de su pais. Sempre es recomendable servir vi fresquet -molt recomendable, pues l'alternativa est fatalement irreversible...
Gracies Pablo! Realmente vale la pena regresar a los vinos mas ligeros aunque no menos interesantes en lugar de tanto vino parquerizado que luego en verano no hay quien se lo beba. Salut!
Publica un comentari a l'entrada