dijous, d’octubre 21, 2010

Caves Oriol Rossell

Oriol Rossell és un celler familiar que elabora els seus vins i caves a Can Cassanyes, un antic casalot que es remunta com a mínim al segle XVII al terme de Sant Marçal al Penedès. El celler, d’estil modernista, fou construït el 1908 tipus chateau francès amb totes les vinyes al voltant. Viticultors i productors de vi des de temps antics, fa trenta anys que també es dediquen a l’elaboració de cava fins arribar a consolidar la seva marca en un lloc privilegiat gràcies a la constància i implicació de tots els membres de la família. De fet, la Mercè Rossell ha estat escollida des del passat mes de març presidenta de Pimecava, l’associació d’empreses petites i mitjanes de cava per a defensar els seus interessos arreu.
La família compta amb 85 hectàrees de vinyes pròpies cultivades amb les varietats blanques tradicionals de la comarca: xarel·lo, macabeu i parellada. La zona de Sant Marçal és idònia pel xarel·lo que alhora és la base principal de tots els seus caves i amb el que elaboren “Les Cerveres” un vi blanc monovarietal. Per elaborar els seus vins negres tenen syrah i carinyena, mentres que per elaborar el seu cava rosat, compren trepat de la Conca de Barberà ja que aquesta varietat no s’adapta bé al Penedès.
Tot el raïm es collit a mà en caixes i quan arriba al celler es passa per una taula de selecció per a retirar els gotims que presentin un bon estat sanitari o de maduració. Només d’aquesta manera es pot assolir la qualitat en tots els seus productes  que han rebut molt bones puntuacions de crítics com el Robert Parker que ha donat 90 punts al cava Reserva de la Propietat 2005.

ORIOL ROSSELL BRUT NATURE


Celler: Caves Oriol Rossell
Zona: Sant Marçal. DO Cava.
Tipus de vi:  cava amb 30-36 mesos de criança
Varietats: xarel·lo,  macabeu i parellada
Nota de tast:. La seva criança no es nota a nivell visual ja que és brillant i de color groc molt pàl·lid, en Canvi si que es nota en boca, doncs la bombolla és fina i molt ben integrada. Cava fresc i lleuger, aromàticament i trobem flors blanques i fruita madura amb uns tocs subtils de criança. Un gran cava a un preu  molt assequible.



Qui el vulgui conèixer pot aprofitar per a passar-se per la vinoteca del Rebost aquest dissabte durant tot el matí on es podrà degustar gratuïtament. Preu de promoció a 7,50€ aquest cap de setmana.