dimarts, d’octubre 19, 2010

Festa de la verema a Torroja

El dilluns 18 d’octubre es va celebrar la festa de la verema de Torroja del Priorat que organitzen els cellers Trio Infernal i Terroir al Límit amb la distribuïdora de vins Cuvée 3000. Durant tot el matí a la terrassa del casalot de  Cal Comte, es podien degustar els vins d’aquest dos cellers de la vila de Torroja junt amb tres cellers convidats per primer cop. Aquest any han esta l’alemany DR Bürkling-Wolf de Pfalf amb els seus fantàstics rieslings, el francès  Matassa del Rosselló i el portuguès Castro de Dâo.
No cal dir que la qualitat dels vins van estar a l’alçada de l’acte, els que més em van agradar del Priorat van estar la carinyena del  Trio Infernal 2/3 07, el vi de vila de Terroir al Límit Torroja 08 i la seva carinyena d’exposició nord L’Arbossar 08.  Els rieslings com ja he dit abans, tots fantàstics, tot i que destacaria el Jesuitengarten tonel 63 del 2003 i l’auslese Pechstein del 89.


Alvaro Castro
I la sorpresa, els vins de la DOC Dâo de Portugal. Qui donava a tastar el vins era l’Álvaro Castro, el carismàtic propietari del celler. Ens va explicar com a la regió de Dâo el més normal es plantar les vinyes amb ceps de diferents varietats de raïm tots barrejats, sobretot en els cultius més antics. Així doncs, si molts dels seus vins son de cupatge és perquè respecta la diversitat que es troba a la finca. Tot i així, ens explicava, a l’hora de veremar, intenta collir cada varietat en el seu moment òptim de maduració. Aixó significa tenir personal qualificat que reconegui cada tipus de raïm i pugui fer una selecció en la mateixa finca.
Els vins més interessant eren el seu blanc, PRIMUS amb alfrocheiro, sercial, encruzado..., els negres Quinta de Pellada 07 un cupatge de touriga nacional i jaén (la mencía espanyola) fermentat i criat durant 8 mesos en bocois de 400l de roure francès.
El PAPE 06, un vi molt especial elaborat amb un 50% de touriga un 50% de Baga, una varietat força difícil segons l’anyada. Està clar que el 2006 va ser un bon any pel resultat, un vi rodó i fresc amb un final golós. I finalment el CARROCEL 07,  un 100% de Touriga, molt aromàtic i especiat amb una boca marcada per una bona acidesa, tanicitat i de final llarg.


Festa popular de la verema