diumenge, d’octubre 10, 2010

Driblar o maridar, vet aquí la qüestió...

Aquest divendres vam oferir un sopar maridatge al Club de Basquet Valls. El Rebost recolza aquesta entitat esponzsoritzant un dels seus equips i van ser els membres de la junta els que ens van engrescar a organitzar una vetllada en que l'esport va deixar pas a la gastronomia.


Al sopar, que es va celebrar dins de les instal.laciosn del pavelló esportiu Joana Ballart, hi van assitir una trentena d'assistents que van poder gaudir de la combinació dels diferents plats amb els vins que més els esqueien amb les explicacions de l'Oscar Fontanilles i de l'Anna Casabona, cuiner  i  sumiller del Rebost respectivament.

Tots els vins servits durant el sopar van ser gentilesa dels següents cellers:
Vinícola de Nulles - Nulles - DO Tarragona
Caves Vives Ambrós - Montferri - DO Cava
Mas Foraster - Montblanc - DO Conca de Barberà
De Muller - Reus - DO Tarragona

El primer plat va ser una vieira acompanyada amb germinats, gelea del seu suc i cava sòlid blanc d'Agustí Torelló. Tota una combinació de sabors i textures que va sorprendre.  Sobretot el cava sòlid que es elaborat com un cava normal peró se l'hi afegeix xantana, un gelatinitzador natural, de manera que conserva el seu gust i les bombolles peró agafa una consistencia semi-sòlida.

Rissoto de bacallà i alls tendres acompanyat amb el vi blanc Seducció de la Vinícola de Nulles. Els arome afruitats i florals del vi combinaven perfectament amb els del bacallà i alls tendres així com la seva frescor i consistència amb la cremositat del plat.

Filet de porc amb salsa de cava maridat amb el mateix cava utilitzat per a la seva elaboració, el Vives Ambrós Brut. Aquest era molt fàcil! Quan s'utilitza un vi per a cuinar, el millor maridatge és servir el mateix.









Brotxeta de melós de vedella a la xocolata amb el vi negre criança Josep Foraster 06. Les notes torrefactades del vi lligaven amb les de cacau del plat i els seus tanins equilibraven el greix de la galta.



Coulant de xocolata amb farina d'atmeltlla servit amb el vi dolç Moscatel Añejo de Muller. Degut al llarg envelliment d'aquest moscatell, la dolçor està molt ben integrada i en nas apareixen agradables notes de fruits secs, litxis i mel per sobre de les típiques aromes de moscatell. Maridatge per harmonia.



I per acabar, café i un  glopet d'un digestiu, el licor d'herbes "La Fassina"