dimecres, de maig 19, 2010

UN GRAN VI DE FINCA

L’any 1997 i després d’una intensa recerca de finques i microclimes idonis per a la implantació de noves vinyes dintre de la Denominació d'Origen Costers del Segre, la família Cusiné, va adquirir l'actual propietat de Cérvoles Celler que avui forma part de l'associació de "Grandes Pagos de España".

Situat a la vessant nord del Montsant i, dominat per la Serra de la Llena, La Pobla de Cérvoles és un municipi de la comarca de les Garrigues que marca la frontera entre Lleida i Tarragona, alhora separa la comarca del Priorat i de La Conca de Barberà.

Cérvoles Celler és una finca de 102 hectàrees, amb 32 hectàrees de vinyes de les varietats cabernet sauvignon, ull de llebre, merlot, garnatxa, chardonnay i macabeu, plantades principalment entre els anys 1960 i 1989, distribuïdes en 10 diferents parcel•les.

Situades entre 700 i 750 m. d'altitud disposen d’una mitjana de 450 mm. de pluges anuals, quantitat adequada per a la viticultura de qualitat. Els terrenys són bàsicament d’argil.la amb còdols degut a que antigament la Plana de Lleida era un mar interior alimentat per rius com el que es trobaria en aquest lloc. No es gaire habitual trobar terrenys argil.losos amb graves a tanta alçada formant en conjunt un bon equilibri hídric. La permeabilitat d’aquestes graves subterrànies permet un bon drenatge, així com les argiles proporcionen humitat considerable que ajuda a aguantar al ep en temps de sequera.

CÉRVOLES BLANC 08

Celler: Cérvoles Celler

Zona: Les Garrigues, DO Costers del Segre

Varietats: Chardonnay 52% i Macabeu 48%.

Tipus de vi: Blanc fermentat i criat en roure.

Nota de tast: Color groc pàl•lid. En nas es presenta subtil amb aromes frescos, flors blanques, sàlvia i anisats amb fort predomini de llima i altres cítrics més càlids verds, al costat de lleugeres notes fumades. En boca és voluminós i molt fresc. Extraordinària i agradable persistència.

Aquest vi prové de macabeus de 20 a 70 anys i el chardonnay va ser plantat al 1990. Es va fermentar en bótes noves de roure francès de Tronçais, resta de Allier i selecció de grans fins de boscos del centre de França de les toneleries Saury, Sylvain i Dargaud & Jaegle (MT i MT+). Les varietats es van fermentar per separat a baixa temperatura i es van criar sobre els seus pòsits. En les mateixes barriques es van envellir durant 8 mesos, i amb bâtonnage periòdic més intens en els sis primers mesos per a aportar untuositat i volum al vi. Com que no se li ha deixat fer la fermentació malolàctica conserva tota la seva acidesa (10g/l Tartàric).