dimecres, d’abril 21, 2010

Sopar 20è aniversari Associació Catalana de Sommeliers

El passat diumenge 18 d'abril l'Associació Catalana de Sommeliers va celebrar el seu 20è aniversari amb un sopar a Mas Marroch de Vilablareix (Girona)  a càrrec dels genials germans Roca de l'estrellat restaurant "Celler de Can Roca"
Uns 120 associats van poder gaudir d'aquest festival  gastronòmic des de l'aperitiu fins a les postres. El responsable de la cuina va ser el Joan, de les postres el Jordi i dels encertats maridatges el Josep "Pitu".
L'aperitiu regat amb Agustí Torelló i Mata gran reserva 04 Màgnum va consistir en:

Olives caramel.litzades
Paper de tomàquet, orenga i parmesà
Brioche de tòfona
Bombó de colomí
Torró de foie
Espines d'anxova amb tempura

Tot seguit vam començar amb Ostres al cava sòlid Agustí Torelló i Mata regat amb el mateix cava de l'aperitiu. El plat es construïa amb ostres, fulla d'ostra, compota  de poma, daus de gingebre, pinya natural, comí, curri, pa d'espècies i sòlid Agustí Torelló.

Ho sento perquè ens el vam menjar abans de fer la foto. Aquí teniu si més no el plat. ;-P

El segon plat va ser la Sopa de formatge altejó de Ger amb curri i nous Vellut de nous crespianes, gelea de ceba confitada, ceba tendre, sopa de formatge i curri, pa de pessic de nous de Crespià. El maridatge va consistir en dos vins molt peculiars, per una banda el Yes! Màgnum Laureano Serres, de l'associació de vins naturals era un vi elaborat sota flor a l'estil dels antics viticultors, a sigui fent un cupatge de les restes de cada anyada i envellit en damajoanes. L'altre vi va ser un Vi Ranci Sec 1981 Domini Danjou-Banessy. L'espira de l'Agly, un ranci del sud de França


El tercer  va ser un plat força divertit Llenguado amb sabors del mediterrani, on el peix anava acompanyat per  5 salses diferents: de fonoll, de bergamota, de taronja, de pinyons i olives verdes i doli de brasa. Els vins escollits van ser: Rocallís Can Rafols del Caus 04 DO Penedès, elaborat amb la varietat Incroccio Manzoni al Garraf i amb Gran Caus 96 blanc DO Penedès sorprenent per la seva vivesa tot i ser un vi blanc elaborat sense criança en bóta.

El següent va ser una Escudella de bacallà que remullava una terrina de patata, brandada  i col, nyoquis de patata i tripa acompanyat per un excel.lent Clos Nelin 07 DOQ Priorat



El cinquè va ser un dels meus preferits, un plat de Colomí especiat amb salsa de mores i violetes acompanyat amb un Syrah "Raül Bobet&Josep Roca" Thalarn 08 Pirineus Catalans DO Costers del Segre, la menció del "Pitu" a l'etiqueta es degut a que aquest vi prové d'una bóta  que li va demanar al Raül que li apartés per a ell. És un vi  que maridava a la perfecció per les notes aròmatiques de mores i violetes com la salsa i pel component tànnic i fresc que acompanyava el component gras del colomí.


Un altre dels plats estrella de la nit  va ser el Xai amb pèsols i menta, elaborat amb ventresca de xai, crema de pèsols, infusió de menta, oli d'eucaliptus formatge Mas Farró. Si el plat anterior es va maridar amb un Syrah de muntanya, aquest es va fer amb un de  mediterrani amb el Syrah Garbet Castilla de Perelada 04 DO Empordà, un dels millors vins de la zona amb unes marcades notes balsàmiques que  harmonitzaven a la perfecció amb els components del plat.

I seguint amb l'Oca a la Royal amb remolatxa a terra acompanyada amb un exclusiu Finca Mas d'en Ferran d'en Pigat Cims de Porrera 2000 DOQ Priorat. Un 100% carinyena estructurat i elegant.

El primer postre, era un plat pensat per a maridar amb el vi: Botritis cynerea coms ens tenen acostumats al Celler de can Roca. Portava safrà,taronja amarga, aranja, mel  de flor de taronger, orellanes, cafè, curri i núvol gris. Amb aquest nom i amb aquests ingredients, està clar que el vi escollit ha de ser un vi dolç elaborat amb raïms afectats per la podridura noble i per aquesta ocasió va estar el Caligo Vi de boira. DG Viticultors. Vi de taula. Pontons. Aquest chardonnay elaborat al Penedès es podria confondre amb un Sauternes per aroma i boca i harmonizava a la perfecció amb les notes del postre.

Per acabar, l'últim postre que va encisar la majoria de paladars van estar els Postres làctics, amb llet d'ovella, sorbet de recuit, mousse de mató, gotes de iogurt, granissat de guaiava i cotó de sucre amb pols de iogurt sec. Un espectacle a la vista, de sabors i textures! Els vins escollits foren  un Rivesaltes 1990 Domaine Cazes AOC Rivesaltes  i  el Masia Carreras Gran Reserva de la família 1945 DO Empordà dos grans vins dolços del territori dels països catalans.

Imatge de totes les ampolles buides dels vins degustats:

1 comentari:

Jordi B. ha dit...

Gràcies Anna per fi tinc fotos dels plats doncs jo no vaig poder fer-ne