dijous, de novembre 21, 2013

Tast de Whiskys



El passat dijous la Vinoteca del Rebost va organitzar un tast de whiskys poc comuns a càrrec del seu importador directe. Nou ampolles de diferents whiskys d’altíssima qualitat i de reduïdes produccions que no es troben en els circuits més comercials.

Es van tastar:

Compass Box Hedonism, un peculiar “grain whisky” que va sorprendre per la seva suavitat en boca i la seva intensitat aromàtica amb notes de canyella, toffee, vainilla i clau.

Compass Box  Asyla, un lleuger i afruitat “blended whisky”

Islay Mist DeLuxe, el whyski ideal per a tots aquells que busquen les aromes de fum i turba sense la feixuguesa que normalment  aporten aquests whiskys.

Teeling Small Batch, suau i llaminer whiskey irlandès afinat en barriques que abans havien envellit rom.

Single Pot Still Redbreast 12 years. Fantàstic whiskey irlandès molt ben puntuat pels crítics i que al tast es va comprovar que no exageraven. Fragant, rodó, intens i molt llarg.

Edradour Caledonian 12 years, un “single malt” provinent de la destil·leria més petita d’Escòcia. Molt especial degut al seu afinament en botes de Jerez i els seus 46 graus.

Single Malt Signatory Mannochmore Cask Strenght,  singular whisky de 57 graus i del qual sols existeixen 600 ampolles. Podríem dir que és una ampolla de col·lecció. Intens, salí i iodat.

Compass Box Peated Monster, una altre whisky pels amants de la turba. Amb aromes de fulles seques, sotabosc i torrats. En boca presenta una entrada explosiva que evoluciona a un final elegant, llarg, anisat  i amb un fumat subtil.


Signatory Caol Ila Unchillfiltered.  Un altre dels whiskys de la col·lecció de Signatory. Un whisky de Islay amb tota la intensitat dels fumats, de brasa mullada, iode i especiats.