Raül, que havia treballat per Torres i que actualment porta el celler Ferrer-Bobet al Priorat, buscava climes més freds en el terreny adequat, amb bona orientació i els va trobar a Talarn a gairebé mil metres d’alçada. Són 95 Ha envoltades de bosc (només 23 són de vinya), per a una plantació de les varietats que Bobet considera més aptes per al clima, orientació i alçada: pinot noir, riesling, sauvignon blanc, semillon i albariño. Elaborar aquí és tot un repte, tant per les condicions com per la inaccessibilitat del lloc. Practica el cultiu orgànic de les vinyes i, tot i que compta amb un celler amb les últimes innovacions enològiques, encara utilitza els cups tallats a la pedra pels monjos per a vinificar part dels seus vins. Fa com ell mateix anomena: “arqueologia enològica”.
Cups tallats a la roca i les vistes que s'aprecien des d'ells
TALEIA 2008
Varietats: Sauvignon blanc i Semillon.
Tipus de vi: blanc. Part fermentat en botes noves i criança sobre lies.
Nota de tast Groc pàl•lid, sorprèn per la seva acidesa vibrant que amb els seus 13º li confereixen una boca poderosa i una bona capacitat d’envelliment. En nas apareixen notes afruitades de pera llimonera i herbes aromàtiques sobre un fons mineral. Res a veure als sauvignons de Rueda!
EKAM 2008
Varietats: 85% Riesling i 15% Albariño.
Tipus de vi: blanc. Verema manual en caixes. Una part del raïm (60%) tenia "podridura noble". Elaborat en tines petites de 25 Hl a baixa temperatura. Criança en ampolla de 6 mesos.
Nota de tast: groc palla brillant. En nas destaquen tocs minerals i cítrics sobre un fons de fruita molt equilibrat. En boca presenta una acidesa refrescant i acusada, alhora que una sensació grasa que ens acompanyen durant un llarg recorregut. S'assembla a riesling de latituds més fredes.
Al Castell d’Encús pròximament trauran al mercat un vi negre de pinot noir que no desmereixerà als seus cosins de la Borgonya tan a nivell aromàtic com d'estructura.
1 comentari:
A veure si en portes unes ampolles d'aquest vins per fer un tast.
Publica un comentari a l'entrada