dijous, de febrer 18, 2010

L’EXPRESSIÓ DE LA GARNATXA II

El dimarts vaig parlar del vi d’alta gamma del celler de Capçanes, el “Cabrida”. Elaborat amb la millor selecció de garnatxes de vinyes velles i de les finques més afavorides, és un vi seriós per a grans moments. Però molts cops el que es busca en un vi és l’alegria i la versatilitat per acompanyar-nos en el dia a dia o amb àpats informal. Per aquest casos, la garnatxa també ens proporciona uns vins excel•lents, afruitats i fins i tot florals i de cos més lleuger.

El vi de Capçanes que vull destacar avui és el Mas Donís rosat, un vi que a l’any 2006 va estar premiat com a millor vi rosat a Vinexpo, la fira de vins de Bordeus i possiblement la més prestigiosa del món. També el “guru” Robert Parker el va qualificar com un dels 10 millors rosats del món.

És un vi rosat atípic, amb cos i personalitat elaborat majoritàriament amb garnatxa amb una petita aportació de Syrah. S’ha vinificat fent una maceració amb les pellofes de 14 hores per agafar el color adequat sense carregar-lo i ha fermentat a baixa temperatura per a fixar els aromes primaris. De l’anyada 2009 se n’han fet unes 80.000 ampolles amb la singularitat de portar tap de rosca enlloc de suro. Sens dubte una feliç decisió ja que tenint en compte que és un vi per moments informals i de que no es tracte d’un vi de guarda, el tap de rosca és força pràctic.

MAS DONÍS rosat 2009

Celler: celler de Capçanes

Zona: DO Montsant

Varietats: 100% Garnatxa Negra

Tipus de vi: rosat.

Nota de tast: color a gerds molt atractiu i brillant. En nas és fragant amb intensitat d’aromes afruitats sobretot cireres i maduixes. En boca, l’entrada és golosa ben equilibrada amb la frescor que li proporciona l'acidesa fins al final. És un vi fàcil de beure, molt compensat ideal per acompanyar pasta, embotits i plats lleugers.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ummm molt interessant! Intentarem seguir els teus consells i recomanacions!

EL REBOST-VINOTECA ha dit...

Gràcies! Me n'alegro de que us interessin els meus comentaris. Anima a seguir amb la feina!

Anna