Raventós Blanc, és un dels pocs cellers del Penedès que elabora caves amb personalitat pròpia. Totes les vinyes són de propietat, cultivades amb un tipus de viticultura sostenible i seguint d’aprop l’evolució del raïm. La filosofia del celler és elaborar caves amb acideses elevades i volum, i certament, aquesta és l’empremta que trobem en cada ampolla. En tots els seus caves, hi trobarem especificada l’anyada, ja que a diferència d’altres cases els hi agrada mostrar-la perquè cada any els caves presenten algunes característiques diferents com passa amb la majoria de vins tranquils. En canvi no els hi agrada posar si un cava és brut o brut nature ja que segons ells, cada cava porta el sucre que necessita i per tant això no pot ser un distintiu de qualitat.
DE NIT 2007

Celler: Raventós Blanc
Zona: Sant Sadurní d’Anoia. DO Cava
Varietats: 55% Macabeu, 15% Xarel·lo, 15% Parellada i 15% Monastrell
Tipus de vi: cava rosat amb almenys 15 mesos de criança.
Nota de tast: Amb aquest cupatge tan atípic, elaboren un rosat diferent que ens pot recordar pel color als champagnes rosats per la tonalitat rosa pàl·lida. D’aroma molt neta, hi trobem notes cítriques, fruita blanca fresca i un toc de gerds. En boca ens sorprèn per la seva frescor i suau textura sense caure en la vinositat que presenten altres caves rosats. De llarg recorregut i equilibrat, és un cava indicat per a qualsevol moment ja que per la seva estructura ens pot acompanyar un àpat i al mateix temps per la seva delicadesa és ideal per aperitius.
3 comentaris:
Un gran guanyador, certament recomanable!!!
Sílvia Naranjo
Guia de Vins de Catalunya
un cava golós, com bé dius ideal per qualsevol moment. Personalment és d'aquells caves que el disfruto sense menjar, com aperitiu o copa.
Apali!!
Com bé dius un cava per qualsevol moment. Està molt ben trobat, personalment el gaudeixo millor sense mejar, com aperitiu o copa a tota hora.
Publica un comentari a l'entrada